Олимпийският огън ще мине по червения килим на кинофестивала в Кан на

...
Олимпийският огън ще мине по червения килим на кинофестивала в Кан на
Коментари Харесай

Олимпийският огън ще премине по червения килим в Кан

Олимпийският огън ще мине по аления килим на кинофестивала в Кан на 21 май, заяви Агенция Франс Прес. Огънят ще бъде носен от френския параолимпиец Арно Асумани. Организаторите на Олимпиадата в Париж, със единодушието на кметството на Кан, предложиха огънят да мине по аления килим, се споделя в публично изказване.

Международният кинофестивал в Кан стартира през днешния ден, 14 май, и ще продължи до 25 май. Вечерта на 21 май ще бъде прожектиран филмът " Олимпийци! Франция на игрите " ( " Olympiques! La France des Jeux " ) - документална продукция, чийто режисьор е Микаел Гамрасни.

Ирис Кноблок - президент на фестивала, и шефът Тиери Фремо, оповестиха, че по този начин ще бъде маркиран един век присъединяване на олимпийските игри. Олимпийски и паралимпийски първенци - Давид Дуиле, Ги Дрю, Жан Галфионе, Селин Жерни, Лор Манаду, Седрик Нанкин, Лор Флесел, ще участват на фестивала. 

Олимпийският огън ще се завърне в Кан на 18 юни в границите на обиколката на Франция във връзка игрите преди началото на Олимпиадата в Париж, която ще се организира от 26 юли до 11 август, оповестява Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР